Alpha- och betakurs

Läs vår folder om Alpha och relationskurs härVarje höst- och vårtermin finns det möjlighet att gå en Alphakurs i S:ta Clara kyrka. Kursen är en grundkurs i kristen tro och vänder sig till dig som är sökare, vill veta mer om den kristna tron eller är ny i tron och vill fördjupa dig. Alpha-konceptet har funnits i mer än 30 år, varav 18 år i S:ta Clara kyrka. Kursen startade ursprungligen i församlingen Holy Trinity Brompton (HTB) i London, vilken hör till den anglikanska kyrkan. Därefter har den spridit sig över världen och blivit en av världens största kurser. Idag finns Alphakurserna i de flesta kristna samfund och uppskattningsvis har ca 24 miljoner människor gått kursen. Läs mer om Alpha på Alphasveriges hemsida här.
En kurskväll består av en enkel måltid, ett föredrag och samtal i smågrupper. Föredragen behandlar bland annat ämnen som: Vem är Jesus?, Varför skall jag be och hur?, Hur leder Gud oss?, Helar Gud idag? och Vad skall vi ha kyrkan till?
Höstens kurs startar med en introduktionskväll i september, kl 18 – 20.30, på Café Utsikten. Kvällens föredrag kommer att behandla ämnet ”Kristen tro – tråkig, osann, irrelevant?”. Kursen ges svenska, engelska och persiska. Adressen är: Rehnsgatan 20, 6 tr, T-bana Rådmansgatan (uppgång Handelshögskolan).För dig som redan har gått Alpha, men vill fortsätta utforska den kristna tron under liknande former erbjuder vi under hösten 2018 en relationskurs. Deltagarna i denna samlas också på måndagar kl 18:00-20:30. Måltiden äts tillsammans med Alpha-gruppen och därefter har deltagarna sitt eget program med föredrag och samtal i smågrupper.

Anmälan
till Alpha- och Relationskurserna sker till Johan Kårlin johan.karlin@svenskakyrkan.se

Varför gå en Alphakurs?