Välkommen att gå en kurs!

Måndagkväll betyder kurskväll i S:ta Clara kyrka. I vår erbjuder vi två kurser om livet och tron – Alphakurs och S:ta Clara kyrkas Bibelskola. Varje kväll börjar med att vi alla äter tillsammans innan vi delar upp oss för respektive kurs. Välkommen med din anmälan.

Alphakurs

Alphakursen är en grundkurs i kristen tro utan krav på förkunskaper. Den är för dig som undrar vad kristna tror på och varför. Du kan vara nyfiken och intresserad eller skeptisk och avvaktande. Varje träff inleds med en gemensam middag. Därefter hålls ett föredrag, antingen muntligt eller via film. Exempel på ämnen som tas upp: ”Vem är Jesus?”, ”Hur ska jag kunna tro?” och ”Vad ska jag med kyrkan till?” Sist delar vi upp oss i smågrupper där vi helt förutsättningslöst talar om vad vi hört. Alla frågor och åsikter är välkomna.

Bibelskola

I vår har du som bor i eller omkring Stockholm en riktigt god chans att börja studera Bibeln. Vi kommer nämligen att börja från början! Första Mosebok ger oss historieberättande när det är som bäst och ifrån denna bok utgår sedan de kommande 65 böckerna. Det är en fantastisk resa att göra – fylld av skaparkraft, livsöden, svek, räddningsplaner, förbund, löften, sorg och hopp…
Johan Kårlin, Daniel Wiklund, Gita Andersson, Klas Lundström och Mats Nyholm är några vårens föreläsare. Upplägget liknar Alphakursens med middag, undervisning och smågrupper med fika.

Praktisk information för båda kurserna

Var? S:ta Clara kyrka, Klara östra kyrkogata 7
När? Prova på-gång med middag 4 feb kl 18.00-20.00
Kurskvällar 11 feb – 15 april kl 18.00-20.00
Kostnad: 300 kr inkl. middagar. Du kan söka bidrag från församlingen för kostnaden.
Anmälan: Mejla din anmälan till Mats Nyholm på
mats.nyholm@svenskakyrkan.se eller skicka SMS till 070-446 71 04. Ange vilken kurs du vill gå, namn, telnr och ev behov av specialkost samt om det är något mer du tycker vi behöver veta.

Är du intresserad av vår Relationskurs?
Vi hoppas att den återkommer hösten 2019.

Varför gå en Alphakurs?