Alpha- och betakurs

Varje höst- och vårtermin finns möjlighet att gå en Alphakurs i S:ta Clara kyrka. Kursen är en grundkurs i kristen tro och vänder sig till dig som är sökare, vill veta mer om den kristna tron eller är ny i tron och vill fördjupa dig.

Alpha-konceptet har funnits i mer än 30 år (17 år i S:ta Clara), startade i en församling inom Anglikanska kyrkan i London, Holy Trinity Brompton (HTB), och har blivit en av världens största kurser. Idag finns Alphakurserna i de flesta kristna samfund och man räknar med att ca 24 miljoner människor har gått kursen. Läs mer om Alpha på Alphasveriges hemsida här.

En kurskväll består av en enkel måltid, ett föredrag och samtal i smågrupper. Föredragen behandlar ämnen som: Vem är Jesus? och Varför skall jag be och hur? Hur leder Gud oss? Helar Gud idag? Vad skall vi ha kyrkan till?

Vårterminen 2017 startar S:ta Clara kyrkas Alphakurs med en introduktionskväll måndagen den 23 januari kl 18:00-20:30. Då handlar föredraget om ämnet:  "Kristen tro - tråkig, osann, irrelevant?". Kursen ges på Café Utsikten, Rehnsgatan 20, 6 tr, T-bana Rådmansgatan (uppgång Handelshögskolan). Kursen ges på svenska, engelska och persiska.

För dig som redan gått Alpha, och vill fortsätta att upptäcka den kristna tron under liknande former som i Alpha, erbjuder vi våren 2017 också en Beta-vidare-kurs. Deltagarna i denna samlas också på måndagar kl 18:00-20:30. Måltiden äts tillsammans med Alpha-kursen, och därefter har Beta-kursen sitt eget program med föredrag och samtal i smågrupper.

Anmälan till både Alpha- och Betakursen sker till Nils Lidskog; This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., sms 070-9929813.