Vi söker volontärer

Erikshjälpen

Sedan 2010 har vi ett samarbete med Erikshjälpens secondhandbutik i Vårby. Överskottet delas mellan Erikshjälpen och S:ta Clara kyrka vilket gör att vi kan fortsätta att hjälpa många människor som på olika sätt är i behov av hjälp och stöd i Stockholm city. Erikshjälpens överskott går till olika verksamheter runt om i världen som syftar till att hjälpa barn och ungdomar.

Varje lördag har vi ansvaret för bemanningen i butiken. Arbetet handlar om att ge service till kunderna på olika sätt. Detta är även en fin möjlighet att möta andra volontärer och finnas med i gemenskapen. Det finns även ett behov av volontärinsatser på vardagarna.

För hösten 2015 behöver vi fler volontärer som kan komma enstaka gånger eller ingå i tjänstgöringsteam en gång i månanden.

Anmäl dig på en talong du hittar i vårt vaktmästeri, eller till ansvarig för Erikshjälpen, Mattias Wigardt, 070-606 34 95.

Vill du skänka varor eller besöka oss? Varuhuset är öppet tisdag och torsdag 12-18 och lördagar 10-15. Adress: Vårby allé 53, 143 30 Vårby. T-bana: röda linjen mot Norsborg, hållplats Masmo.

Här kan du läsa mer om Erikshjälpen.

Kyrkkaffe på söndagar

Vi behöver dig som kan hjälpa till med kyrkkaffet i samband med söndagens högmässa. Kontakta Ester Mosazedeh på 0707-75 62 26 om du är intresserad av att hjälpa till.

Vardagsvärd i kyrkorummet

Du som är förankrad i S:ta Clara är välkommen att vara värd i kyrkorummet på vardagarna. Som vardagsvärd välkomnar, möter och hjälper du människor som kommer till vår kyrka. Uppdraget innebär även enklare själavårdssamtal och förbön.

Barnkyrkan

Vill du vara med och dela Jesus med barnen? I Barnkyrkan får barnen möjlighet att höra om Jesus på ett sätt anpassat för dem. Vi sjunger, ber, har en stund av undervisning, pysslar och fikar tillsammans. Att få arbeta med barnen i Barnkyrkan är en förmån! Jesus säger ju att den som tar emot ett barn tar emot Honom själv. Men vi behöver bli fler medarbetare.

Läs mer om Barnkyrkan här. Om du är intresserad av att hjälpa till eller att veta mer om vad det innebär att vara medarbetare i Barnkyrkan, välkommen att höra av dig till Birgitta Kornerud Bechtel på: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. eller 0733-108151.

Café S:ta Clara

Vårt kafé är en uppskattad mötesplats av många. Men vi behöver fler som kan arbeta som volontär i kaféet, vardagar 11.30 - 15.30. Kontakta Marie Svensson This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. för mer information.

Välkomstvärdar

Vi behöver fler personer som vill verka som välkomstvärdar under vardagar och söndagar i kyrkan. Många människor söker sig till oss och vi behöver vara flera som kan möta dem. Vill du ha information och anmäla ditt intresse kontakta Nils Lidskog gällande vardagar, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , 070-9929813 (SMS) eller Elise Lindqvist gällande söndagarna, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Övriga verksamheter

Finns det något annat område som du vill veta mer om och kanske även vara volontär? Kontakta oss via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. så hjälper vi dig att komma i kontakt med rätt person.