Lindholmen

Lindholmen är S:ta Clara kyrkas sommarparadis. Det är en underbar liten ö i Mälaren med charmig bebyggelse från slutet av 1880-talet och ett fantastiskt läge – nära Stockholms city men ändå avskilt med möjlighet till lugn och ro. Föreningen S:ta Clara kyrka har tillgång till ön genom samverkan med föreningen Klubbensborg. Verksamheten på Lindholmen kommer att fortgå fram till slutet av augusti. Ansvarig personal finns på plats under dagtid och det finns även folk med anknytning till S:ta Clara kyrka som bor på ön.

Under sommarmånaderna använder vi Lindholmen framför allt för vår diakonala verksamhet för utsatta kvinnor. Men självklart är alla välkomna till mässorna och andra öppna arrangemang. Du kan också komma över dagen för sol och bad, för att pröva fiskelyckan, låna en kanot eller bara vara (medtag egen matsäck, vi har ingen matservering). Lindholmen är en oas där det råder frid och en kristen anda präglar atmosfären. Självklart gäller total alkohol- och drogfrihet.

Varje onsdag firar vi mässa på ön kl 12. Efteråt serveras en enkel sopplunch i en fin gemenskap för 20 kronor.

Åka till Lindholmen
Ön nås enkelt med Strömma Kanalbolagets båtar från Stadshusbron, eller från Hägerstenshamnen med S:ta Clara kyrkas småbåtar, T-bana Axelsberg. För färd med Strömma Kanalbolagets båtar finns några kort

1. Båt från Stadshusbron med Strömma Kanalbolaget. Resan tar 20 min och biljetter köps på förhand i biljettkiosken på kajen. Ett begränsat antal säsongskort som berättigar till gratis resa och finns att låna mot pant i vaktmästeriet.

Turlista med alla turer till och från Lindholmen hittar du på Strömma Kanalbolagets hemsida. Där finns en pdf att ladda ner

2. Åk tunnelbanans röda linje till Axelsberg. Gå 5 min till Hägerstenshamnen där du kan bli hämtad med liten motorbåt. Vi lånar ut flytvästar. Personalen på Lindholmen hämtar på bestämda tider i anslutning till gudstjänster och arrangemang. Fasta tider för färd till ön är 10:00 , och för färd från ön 15:00, måndag till fredag. Du måste ringa innan. Sidan kommer att uppdateras med ny ansvarig under våren 2019. OBS! Det är viktigt att passa tiden om du vill åka med småbåtarna.

Vaktmästeriet har några båtkort att låna ut som gäller på Strömma Kanalbolagets båtar för färd till och från Lindholmen. Korten lånas ut mot pant (tex SL-kort) under dagen , och ska lämnas tillbaka samma dag innan kyrkan stänger kl 17.

Foto: Magnus Aronson
Foto: Magnus Aronson
Foto: Magnus Aronson
Foto: Magnus Aronson

Information och anmälan
För mer information och anmälan till våra arrangemang, kontakta S:ta Clara kyrkas personal på Lindholmen vardagar kl 09 – 17. Conny Thelaus: 0730 547 600 eller Björn Pettersson 0730-256 831. Vid brådskande ärenden utanför kontorstid, skicka ett sms.

Kontakt Klubbensborg
Klubbensborg hyr ut Lindholmen för arrangemang under sommaren.
Tel: 08-646 12 55

Foto: Magnus Aronson
Foto: Magnus Aronson