Reformationens 500-årsjubileum har åter aktualiserat evangeliets innersta kärna. Den omistliga sanningen att männisan inte kan frälsa sig själv genom goda gärningar får aldrig fuskas bort! Hon blir räddad enbart genom att tro på Jesus och genom att ta emot Guds nåd. Bara nåden kan förändra vår relation till Gud, till oss själva och varandra på djupet. Den stora frågan är: Hur förvaltar vi Guds nåd i vår tid? Hur påverkar den oss och hur kan vi dela med oss av den?

Teologie doktorn med den gedigna erfarenheten och kunskapen i Guds Ord, Lars Ove Eriksson, uppmuntrar oss att gräva lite djupare och upptäcka trons befriande realiteter. Lutherkännaren och teologie doktorn Tomas Nygren talar om vikten att bygga sitt liv på rätt grund. EFS-prästen och den flammande lågan från Östersund, Marie-Louise Nilsson lyfter fram vikten av modet att leva i den frihet som evangeliet ger och EFS nya, hängivna missionsföreståndare Kerstin Oderhem predikar i söndagens festgudstjänst.

Fredag 26 januari i Hammarbykyrkan
19:00 ”Upptäck den dolda skatten”. Loe Eriksson, Gustav Hafström och Annahita Parsan. Lovsång: Håkan Sandlund, tolkning till farsi, förbön och servering.

Lördag 27 januari i S:ta Clara kyrka
12:30 Konferensbyrån öppnar
13:15 Lovsång
13:30 ”Utan rötter dör vi”, Tomas Nygren
14:00 Fikapaus, tid att umgås
14:30 ”Mod att vara fri”, Marie-Louise Nilsson
15:30 ”Tradition och förnyelse, spänning eller samverkan?” Panelsamtal med Tomas Nygren, Kerstin Oderhem, Marie-Louise Nilsson och Mark Carlsson. Moderator: Klas Lindberg.
18:00 i Betlehemskyrkan (OBS!) ”Den upptrampade stigen håller än”, kvällsmässa med Tomas Nygren, Mark Carlsson och Maria Nordenback-Kress.

Söndag 28 januari i S:ta Clara kyrka
11:00 ”Lika lön för alla” Högtidsmässa, Kerstin Oderhem, Iwan Giertz, m. fl. körer från Betlehemskyrkan och Hammarbykyrkan. Margareta Bengtsson, sång och harpa.